Nivå Längd 79 km Stigning 104 m/mil Tekniknivå 2
Underlag 85% grus 15% asfalt 5% stig
Start & Mål Hagaparken
Skapare Gerry Askefalk
Fika Finns flera, se rutten, kolla öppettider
Nedkortning Pendel från Kalhäll(50km) eller Häggvik(60km)

Stadsgrus!
Om någon tur gör skäl för namnet är det denna. Grus, mitt inne i stan och sedan längs Mälarens Östra strand, hem över Järvafältet och lite spännande avsnitt vid Edsviken. Start och mål i Haga

Notera att beroende på tid, väder och säsong så kan det vara mycket folk, särskilt de första milen. Så visa hänsyn och iaktta försiktighet.

Vägen i Haga är en värdig start, med hjälp av några asfaltsavsnitt så cyklar grus runt Råstasjön & Lötsjön. Vi följer Bällstaviken, rundar Lillsjön och följer sedan Tranebergssund. Vid Alvik börjar färden längs Mälarens södra strand. OBS det finns några trappor där man bör bära cykeln,(Se rutten).
Vi passerar Nockeby, Blackeberg, Grimsta, Hässelby Strand, Tempeludden och Hummelmora. Vi avslutar denna del via Görväln och Kalhäll.

En kort bit asfalt tar oss genom Kalhäll och ut på Järvafältets fina grusvägar.
Vi passerar via Häggvik och så ner längs Edsviken. Det är grusvägar och några stigar men inget svårt. Vid inverness gör vi en sväng ut på udden.Avslutningen görs över Bergianska Trädgården och Brunnsviken innan vi kommer åter till Hagaparken.

Missa inte den här turen, du kommer älska den.


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel