Idéen med Team Utan Gränser drogs igång på söndagen efter Vätternrundan 2014. Redan veckan efter var konceptet klart och man började rekryteringen bland vänner och bekanta.

Inför Vätternrundan 2015 satte man ett mål att teamet skulle cykla på under 11 timmar. Just det kanske inte var något unikt, men redan från start ville initiativtagarna att teamet också skulle cykla för en god sak.

Valet att cykla och samla in pengar till organisationen Läkare Utan Gränser kom från hjärtat, berättar Johan Hübner som är en av dem som drog igång allt. I en värld där deras jobb behövs mer än någonsin känns det bra att kunna bistå dem med de pengar som vi samlar in.

Vi är otroligt stolta och säga att vi fram till idag samlat in en bra bit över 800 000 kr med hjälp av våra sponsorer, donationer från medlemmar i teamet och från andra privatpersoner.

Nu på lördag rullar Team Utan Gränser iväg för fjärde året i rad från Motala med målet att avverka de 300 km runt den stora pölen.

Stort lycka till och cykla snyggt önskar vi alla som ska cykla Vätternrundan 2018.

TUG på Siljan Runt 2018 som är ett perfekt lopp att känna på formen innan Vätternrundan. Foto: Robert Trouin

Vill du hjälpa oss att hjälpa

Stöd gärna Team Utan Gränsers insamling till förmån för Läkare Utan Gränser genom att donera en slant i vår insamlingsbössa eller swisha ett valfritt belopp till 123 338 01 77.