Tycker du att det ibland kan vara lite knepigt att hålla kolla under en större gruppcykling när ni inte kör i klunga, det tyckte vi också innan vi började använda Garmin Group Track


Group track förutsätter att ni ger upp lite information till era cykelkompisar och till Garmin förutsätter jag men smidigt blir det. 

Med Group Track kommer du kunna se dina kompisar på Garmins kartvy och även ha en separat skärm på din Garmin där du ser dina kompisar, hur långt ifrån dig de är och hur snabbt de färdas mot eller ifrån dig.

Här kan du även skicka korta, av Garmin fördefinierade, meddelanden, till en person eller flera, smidigt för att snabbt komma i kontakt utan att behöva ta upp telefonen. 


För att använda Garmin Group Track behöver du; 

  1. Lägga upp dina cykelkompisar som kontakter i Garmin Connect Appen.
  2. Aktivera Group Track under Säkerhet och spårning i Garmin Connect Appen, här godkänner du också att dina cykelvänner du har som kontakter kan se dig och du dem, observera att det innebär att ni kan se varandra även när ni inte cyklar tillsammans!!
  3. Slutligen behöver Group och Live Track aktiveras i Inställningar/Säkerhet och spårning i din Garmin enhet. 

Många steg och vi har upplevt att det inte alltid fungerar även om alla steg har gjorts korrekt, hoppas Garmin arbetar på det. 


Funktionen är som sagt väldigt smidig för att se var dina vänner är om du hamnat på efterkälke, har sprätt lite, tagit en teknisk eller fått en punktering. 
Lycka till!