Nivå Längd 84 km Stigning 105 m/mil Tekniknivå 2
Underlag 80% grus 20% asfalt 0% stig
Start & Mål Kalhäll
Skapare Gerry Askefalk
Fika Venngarn Sigtuna Steninge
Nedkortning

Fin och backig tur med goda möjligheter till fika.

Start vid Kalhäll station och via den gamla banvallen upp till Brunna. Motionsspåret bort till I1 för att komma ut på fina grusvägar med några långa skarpa backar. Turen går vidare upp mot Håbo-Tibble och bort mot Erikssund.

Där har vi en bit rätt hårt trafikerad asfalt så var uppmärksam. När vi kommer till grusvägarna igen så finns två gamla mackar, en Guld och en Esso innan vi tar den branta backen bort mot Venngarn. Där finns ett utmärkt café och pizza!

Vi letar oss ner mot Sigtuna, med rader av goda fik, Tant Brun är bäst. Blandade vägar för oss till Stenige, här finns också ett café, kolla öppettiderna. Vidare mot Rosersberg på fantastiska grusvägar följt av en bit asfalt innan vi går ner mot Kallhäll igen.

Ha en fantastisk tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel