Nivå Längd 45 km Stigning 118 m/mil Tekniknivå 2
Underlag 80% grus 20% asfalt
Start & Mål Sörfjärden Loop
Skapare Thomas Ljungberg
Fika En liten Sjökrog” ute vid hamnen i Sörfjärden
Nedkortning Skippa avstickaren förbi Oxsand och Ragvaldsnäs

En skön rutt genom Hälsingekusten som på tillbakavägen följer Jungrukustvägen tillbaka till sköna Sörfjärden. Avsluta med bad på en av Norrlandskustens finaste stränder eller en god matbit på “En liten sjökrog” ute vid hamnen i Sörfjärden.

Se upp: kort segment på ca 570m med singeltrack med lite sten och rötter mellan Oxsand och Ragvalsnäs, men klart cykelbar med gravel bike.

Spara lite kraft till tillbakavägen, det är några åsar som ska passeras på vägen söderut längst med kusten.

Avsluta med mat/dryck på “En liten Sjökrog” ute vid hamnen i Sörfjärden

Nedkortning: Om man fortsätter längst med Jungfrukustens söderut utan att vika av österut ner mot kusten kan man hoppa över, den annars trevliga, avstickaren ner förbi Oxsand och Ragvaldsnäs

Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel