Stenstrand

När: 24 Juni 2021
Var: Start & Mål Västerhaninge
Kostnad: Gratis

Detta event var en av 2020s absoluta höjdpunkter tycker vi alla som var med. Vi cyklar till Stenstrand, njuter av en kaffe vid solnedgången, cyklar natten igenom. Omringade av djur, ljus och natur för att möta soluppgången, skålar i sportdryck och återvänder för att möta dagen.

På väg mot solnedgången cyklar vi på fina grusvägar och öglor ner mot Stenstrand, det börjar skymma, vi ser solen sakta sänka sig.

Skymning
DCIM\100GOPRO\G0017853.JPG

Stenstrand ligger idealt för att ta in solnedgången runt midsommar, öppet hav och den gyllene tiden lever upp till sitt namn. Man tar med sig vad man vill äta och dricka, själv hade jag med en dunjacka, det var rätt skön att värma sig med, för när solen går ner sjunker temperaturen. Benvärmare, armvärmare och en väst var också bra att dra på sig innan vi cyklar vidare.

När solen sjunkit exploderar djurlivet, hjortar, rådjur, ugglor vildsvin, fladdermöss och älg. Det är fortfarande rätt ljust, men mörkret sänker sig mer och mer, men det blir aldrig kolsvart dessa magiska nätter.

Torö

Vägen går via högkvalitativa grusvägar, singletrack får anstå tills det är ljust. Att ha med sig bra lampor är en stor fördel.

Lampor är bra att ha.

Vid flera tillfällen ser vi stora flockar med vildsvin som liksom tävlar med oss, de springer parallellt, 100m ute på fältet, det är en grym och underbar känsla.

Vid Tungelsta stannar vi ett tag, dricker kaffe och äter en bulle på den nattöppna macken. Men strax väntar lite mer äventyr…

Hike-a-bike

En graveltur är väl inte en sådan utan i alla fall en hike-a-bike. Denna är spännande och inte allt för lång, vi ser ju hur solen gör sig redo att gå upp om någon timme.

Vi cyklar mest på grusvägar och knyter samman vissa sträckor med lite asfalt. Vi är snart vid målet och soluppgången.

Soluppgång

En fullkomligt fantastisk natt är vid sitt slut, vi cyklar åter mot civilisationen och pendel eller bil för att ta oss till hem och arbete. Kanske är vi lite trötta denna dag, men det är det tveklöst värt.

Vill du med 2021? ✉ Hör av dig så får du all info.